Örtfylld biffrullad

Serverar: 6 portioner

Överraska dina vänner med denna utsökta, örtfyllda biffrullad. Skivor som blir över smakar gott att lägga i hamburgerbröd med tillbehör.

Ingredienser

  • 600 g mörad, utskuren biff, 1 stor, utskuren ca 1½ cm tjock skiva
  • 2 msk solrosolja
  • 8 schalottenlökar eller 1 stor gul lök
  • 2½ dl rödvin
  • Fyllning
  • 300 g kokt, kall kycklingfilé, 2-3 st
  • 2 tjocka skivor vitt bröd
  • 1 ägg
  • 5 msk mellanmjölk
  • 2 msk hackad, färsk persilja
  • 2 msk hackad, färsk basilika
  • ½ tsk salt
  • ½ krm svartpeppar
  • 1 knippa vårlök
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingköttet i stora tärningar och lägg dem tillsammans med bröd, ägg, mjölk, salt och peppar i en matberedare. Starta maskinen och kör tills blandningen är jämn och nästan helt slät. Häll upp i en skål. Skölj och hacka vårlöken och tillsätt den. Tillsätt de hackade örterna. Blanda väl.
    2. Bulta köttet med en köttklubba tills det är ca 2 cm tjockt. Bred ut fyllningen jämnt över köttet med hjälp av en stekspade. Lämna ca 1 cm kant runt om. Rulla den hårt och bind ihop den med steksnöre.
    3. Värm ugnen till 175 grader. Hetta upp oljan i en teflonstekpanna. Lägg i biffrulladen och stek den på medelvärme tills den är brynt runt om. Lägg köttet på en ugnsplåt. Skala och hacka schalottenlöken och fräs den mjuk i stekpannan. Häll över vinet och låt koka 1 minut. Häll löksåsen över biffrulladen. Täck över steken och tillaga i 1 timma och 45 minuter tills den är genomstekt. Ös då och då.
    4. Täck rullen med aluminiumfolie och låt den vila ca 10 minuter innan den skärs upp. Köttet blir då fast och fint. Ta bort snöret och skär 2½ cm tjocka skivor. Servera med kokta grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben