Citronoch örtfylld fläskfilé

Serverar: 6 portioner

GI-recept.

Ingredienser

  • 2 fläskfiléer, ca 1,2 kg
  • 2 tsk salt
  • ½ tsk vitpeppar, nymalen
  • 2 pkt svensk lufttorkad skinka, à 80 g
  • Fyllning
  • 2 citroner, strimlat och hackat skal
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 dl blandade hackade färska örter
  • t ex rosmarin
  • timjan
  • salvia
  • basilika
  • persilja
  • Instruktioner

    Ugn: 175 º. Putsa köttet. Snitta en skåra längs med filéerna, men inte ända igenom. Salta och peppra. Blanda fyllningen och fördela på köttet. Lägg samman och linda in skivorna av lufttorkad skinka runt om filéerna. Lägg filéerna i en ugnssäker form. Stek i nedre delen av ugnen, tills innertemp är 65°, ca 30 min. Låt köttet vila 10 min innan det skärs upp i centimeter tjocka skivor. Servera med lättkokta gröna bönor och broccoli och en fräsch sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben