Ost- och örtfyllda körsbärstomater

Serverar: 4 portioner

Denna rätt skall lagas på grillen, men man kan göra den i ugnen med grillfunktion.

Ingredienser

  • 1 ask körsbärstomater, 250 g
  • 1 dl finhackade örter, t ex timjan, oregano, basilika eller rosmarin
  • 100 g taleggioost, mozzarella eller chèvre
  • 1 krm salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär av ett litet lock på tomaterna och kärna ur dem försiktigt med hjälp av en liten tesked. Lägg lite örter i varje tomat.
    2. Skär osten i små kuber och lägg dem i tomaterna, Krydda med salt och peppar och sätt på locken igen. Fäst med tandpetare.
    3. Ställ tomaterna grillgalret eller på en bit ugnsfolie på gallret. Grilla tomaterna över glöd tills osten börjar smälta och tomaterna får färg. Servera genast. Om du inte vill släpa fram grillen mer i år men ändå vill pröva receptet., så sätt ugnen på 225 grader och grillfunkton enligt din spistillverkares anvisningar.

    Liknande recept

    5
    10 min
    15-20
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben