Räk- och örtfylld lax med spenat

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Underbart god laxrätt.

Ingredienser

  • 4 portionsbitar laxfilé med skinnet kvar à 150 g
  • 2 dl lätt crème fraiche med rosmarin och vitlök
  • 300 g räkor med skal eller 150 g skalade
  • 1 dl finhackade färska örter, t ex timjan, rosmarin, basilika
  • Salt
  • Peppar
  • 600 g potatis
  • 1 paket djupfryst bladspenat à 250 g
  • 1 vitlöksklyfta
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skala potatisarna och skär dem i klyftor. Koka dem i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och håll potatisen varm.
    3. Hacka örterna och skala räkorna. Dela dem i mindre bitar. Blanda samman crème fraiche med örter och räkor. Smaka av med salt och peppar.
    4. Skär en djup skåra i varje laxbit, ända ner till skinnet. Fyll dem med crème fraicheröran. Lägg laxen i en smord eldfast form och baka den ca 12-15 minuter mitt i ugnen.
    5. Krama ut den mesta vätskan från den tinade spenaten. Fräs den i lite matfett i en het stekpanna. Smaka av med pressad vitlök, salt och peppar. Tillsätt den varma potatisen och rör om försiktigt. Lägg en bädd med spenatpotatis på en tallrik. Lägg laxen ovanpå.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben