Biff i snöre

Serverar: 1 portioner

Pröva att koka köttet i buljong istället för att steka det. Då slipper du både extra kalorier och stekos.

Ingredienser

  • 150 g lövbiff
  • 1 tsk fransk senap
  • Salt
  • Peppar
  • 5 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 msk tomatpuré
  • 2 potatisar 100 g
  • 1 morot 100 g
  • 50 g minimajs
  • 50 g sockerärter
  • 2 salladslökar
  • Timjankvist
  • Garnering
  • Timjan
  • Instruktioner

    1. Lägg ut biffarna, salt och peppra. Bred senapen över dem. Rulla samman och bind om med snöre. Låt det hänga ca 3 dm lång snörtamp från biffen.
    2. Koka upp vatten, buljongtärning, skalad och skivad vitlök, tomatpuré och timjankvist.
    3. Skala potatisarna och skär dem i klyftor. Skala moroten och dela den i mindre bitar. Ansa salladslökarna.
    4. Lägg ner potatis och morötter i buljongen och koka dem mjuka ca 10 minuter.
    5. Tillsätt minimajs, sockerärter, salladslök och biffrullarna. Koka allt 3-5 minuter.
    6. Ta upp biffrullarna och ta bort snöret.
    7. Häll buljongen med grönsakerna i en djup tallrik och lägg i biffrullarna. Garnera med färsk timjan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Hur jag blev matlagare
    Förmodligen åt jag för första gången i mitt liv vid nästan sex års åld...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben