Pröva att koka köttet i buljong istället för att steka det. Då slipper du både extra kalorier och stekos.
Ingredienser
150 g lövbiff
1 tsk fransk senap
Salt
Peppar
5 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 vitlöksklyfta
1/2 msk tomatpuré
2 potatisar 100 g
1 morot 100 g
50 g minimajs
50 g sockerärter
2 salladslökar
Timjankvist
Garnering
Timjan
Instruktioner
- Lägg ut biffarna, salt och peppra. Bred senapen över dem. Rulla samman och bind om med snöre. Låt det hänga ca 3 dm lång snörtamp från biffen.
- Koka upp vatten, buljongtärning, skalad och skivad vitlök, tomatpuré och timjankvist.
- Skala potatisarna och skär dem i klyftor. Skala moroten och dela den i mindre bitar. Ansa salladslökarna.
- Lägg ner potatis och morötter i buljongen och koka dem mjuka ca 10 minuter.
- Tillsätt minimajs, sockerärter, salladslök och biffrullarna. Koka allt 3-5 minuter.
- Ta upp biffrullarna och ta bort snöret.
- Häll buljongen med grönsakerna i en djup tallrik och lägg i biffrullarna. Garnera med färsk timjan.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Hur jag blev matlagare
Förmodligen åt jag för första gången i mitt liv vid nästan sex års åld...