Örtfyllda fläskkotletter i krämig sås

Serverar: 4 portioner

Snabbt smidigt recept med fläskkotletter som passar bra till ris eller pressad potatis.

Ingredienser

  • 4 fläskkotletter
  • 2-3 dl blandade färska örter t ex persilja, timjan, basilika
  • 3 dl lätt crème fraiche, Franska örter
  • Salt
  • Peppar
  • 3 msk smör
  • 1 dl höns- eller köttbuljong
  • Ca 2 ½ -3 dl färsk spenat
  • Instruktioner

    1. Grovhacka spenaten, lägg åt sidan.
    2. Skär en skåra i sidan på fläskkotletterna.
    3. Blanda hackade örter med 1 dl crème fraiche, salt och peppar.
    4. Fyll skåran med örtblandningen. Fäst en tandpetare i kotlettens öppning.
    5. Bryn smöret och stek kotletterna ljusbruna ca 3 min på varje sida. Salta och peppra. Ta upp kotletterna.
    6. Häll av stekfettet och lägg i resterande crème fraiche och buljong.
    7. Värm såsen och lägg i spenaten. Spenaten kokas bara med i några minuter så att den behåller krispigheten.
    8. Lägg i kotletterna i stekpannan och servera med ris eller pressad potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben