Örtfyllda kuvertbröd

Serverar: 40 portioner

Servera dessa bröd till en god varm soppa.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten, ca 37 grader
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk socker
  • 2 tsk salt
  • 11-12 dl vetemjöl
  • Örtfyllning
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 vitlöksklyftor, hackade eller pressade
  • 1 dl hackad färsk timjan
  • Pensling
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk flingsalt
  • ½ dl hackad färsk timjan
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 220 grader.
    2. Rör ut jästen med ljummet vatten. Tillsätt olja, socker, salt och vetemjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs under bakduk ca 1 timme.
    3. Blanda alla ingredienser till örtfyllningen.
    4. Dela degen i 4 delar och kavla ut en del i taget. Kavla ut tunt på mjölat bakbord. Skär fyrkanter som är 10x10 cm. Lägg 1 tsk örtfyllning på varje fyrkant och vik över deg så det blir trekanter. Tryck ihop degkanterna ordentligt så att örtfyllningen inte rinner ut under gräddningen.
    5. Lägg bröden på plåtar med bakplåtspapper och jäs 30 minuter. Pensla med olivolja och strö flingsalt och färsktimjan över.
    6. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.

    Liknande recept

    4.3
    18-20
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben