Örtgrön sås

Serverar: 5-6 portioner

En god sås med mycket smak till Tjälknöl eller annat kött

Ingredienser

  • 1½ dl vispgrädde
  • 1½ dl gräddfil
  • ½ gul lök
  • Persilja
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Timjan
  • Basilika
  • Instruktioner

    1. Hacka lök och persilja samt örtkryddor fint. Vispa grädden lätt. Blanda ner gräddfilen, lök, pressad vitlök och persilja. Smaka av med salt och peppar. Låt gärna såsen stå och dra några timmar i kylskåpet.
    2. Servera den till tjälknöl eller annat kött

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mooseella 4 maj 2009

    redigerat recept

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben