Örtig janssons frestelse

Serverar: 8 portioner

Gammal klassiker i ny tappning.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 800 g potatis
  • 125 g ansjovisfiléer, ca 1 burk
  • 3 dl vispgrädde
  • Örtströbröd
  • 4 skivor fryst mörkt bröd, ca 125 g
  • 2 kvistar persilja
  • 2 dillkvistar
  • 2 kvistar färsk dragon
  • 25 g kallt smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva löken. Fräs den mjuk i smör och låt svalna. Skala och strimla potatisen. Varva potatis, lök och avrunnen ansjovis i en ugnssäker form. Häll över ansjovisspad och graädde.
    2. Skär det frysta brödet i mindre bitar. Lägg det i en matberedare tillsamman med bladen av örterna och mixa till ett fint ströbröd. Strö örtströbrödet över och hyvla smöret med en osthyvel över frestelsen.
    3. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter, tills potatisen känns mjuk. Täck ev med aluminiumfolie om den börjar bli för mörk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben