Örtig kycklingsoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Lättlagad och god. Receptet kommer från min arbetsplats. Servera med 2 minibaugetter och smör.

Ingredienser

  • 200 g tärnad kycklingfilé
  • 1/4 tvättad strimlad purjolök
  • ½ msk smör att steka i
  • 1 stor tomat tärnad
  • 5 dl hönsbuljong
  • ½ tsk timjan
  • ½ tsk rosmarin
  • 1 msk Maizenamjöl
  • ½ citron, finrivet skal och lite citronsaft
  • ½ dl blandade hackade örter (t.ex. basilika och persilja)
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Fräs strimlad purjolök med tärnad kycklingfilé i smör. Tillsätt tomat och fräs med några minuter. Häll på hönsbuljongen och timjan, rosmarin. Låt sjuda 10 min. Red soppan med 1 msk Maizenamjöl utrört i vatten och smaka av med finrivet skal från ½ citron, lite citronsaft, salt. peppar och ½ dl hackade örter, t.ex. basilika, persilja.
    2. Servera med 2 minibaugetter och smör.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben