Örtig torsk med potatismos

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Ny smak för oss som bara brukar panera med ströbröd :)

Ingredienser

  • 520 g torskfilé
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 3 dl gröna ärter
  • 2 morötter
  • ½ citron
  • 1 kg mjölig potatis
  • 2 ½ dl mjölk 3 %
  • 2 msk smör
  • Salt
  • Peppar
  • Örtblandning
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 kruka basilika
  • 1 dl ströbröd
  • 1 msk olja
  • Instruktioner

    1. Tina torsken. Sätt ugnen på 225°C.
    2. Potatismos: Skala och koka potatisen i saltat vatten. Värm mjölken. Häll av vattnet från potatisen. Mosa den tillsammans med mjölken och matfettet till ett fluffigt mos. Smaka av med salt och peppar.
    3. Örtblandning: Skala och finhacka vitlöken. Strimla basilikan. Blanda vitlök, basilika, ströbröd och olja. Lägg torsken i en smord ugnssäker form. Krydda med salt och peppar.
    4. Toppa varje fiskbit med örtblandningen. Tillaga mitt i ugnen ca 10 minuter.
    5. Koka ärterna i saltat vatten. Skala och riv morötterna. Skiva citronen.
    6. Servera fisken med mos, ärter, riven morot och citronskivor.
    7. Rätten är fri från ägg. Gör glutenfri: Använd glutenfritt ströbröd. Gör laktosfri: Använd smör och mjölk utan laktos. Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt smör och byt ut mjölken mot mjölkfritt havre-, ris- eller sojaalternativ.
    8. Näringsvärde ENERGI: 2328 kJ/556 kcal PROTEIN: 34,8 g KOLHYDRAT: 66 g FETT: 14,6 g

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben