Örtiga grissini

Serverar: 25-30 portioner

Tid: 20 minuter

Goda att knapra på till drinken

Ingredienser

  • 1/2pkt(25g jäst)
  • 2dl vatten
  • 1/2dl matolja
  • 1tsk salt
  • 1tsk strösocker
  • 1ägg
  • 1dl hackade blandande örter,tex basilika,timjan och persilja
  • 7-8dl vetemjöl
  • Pensling
  • Mjölk
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke.Värm vattnet till fingervarmt 37g.Häll lite av vattnet över jästen och rör tills det löst sei.
    2. Tillsätt resten av vattnet,olja,salt,socker,ägg,örter och nästan allt vetemjöl.Spara lite av mjölet till utbakningen. Arbeta degen smidigt för hand eller maskin.
    3. Låt degen jäsa övertäckt ca 40min på en en rumsvarm och dragfri plats.
    4. Ta upp degen på ett mjölat bord och knåda den.Dela degen i 30 bitar.Rulla ut varje degbit till en fingertjock längd,ca25cm lång.
    5. Lägg längderna på bakpappersklädda plåtar och låt dem jäsa utan bakduk ca 20min.Sätt ugnen på 175g.
    6. Pensla längderna med mjölk.Grädda dem mitt i ugnen ca 20min.Låt dem kallna på galler

    Liknande recept

    5
    2 h 15 min
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben