Örtiga järpar med pastasallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Gott

Ingredienser

  • 2-4 rödbetor
  • 400 g pasta (t ex penne)
  • 1 rödlök
  • 100 g fetaost
  • 3/4 dl vinägrett
  • Järpar
  • 500 g köttfärs
  • ½ dl mjölk
  • 1 ägg
  • 2 msk ströbröd
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk timjan
  • Olja till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Börja med att koka rödbetorna med skal i rikligt med vatten. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Skala och skär löken i strimlor. Blanda med pastan. Smula ner fetaosten. Häll över vinägretten. Skala och tärna rödbetorna och vänd försiktigt ner dem i pastan.
    2. Blanda alla ingredienser till järparna. Krydda med 1½ tsk salt och 2 krm peppar. Forma 4 större eller 8 mindre järpar. Trä ev upp på spett. Stek i 1 msk olja, eller grilla.
    3. Tips! Om du inte väljer färdig vinägrett är det lätt att blanda en själv. Rör ihop 2 msk olivolja, 3 msk rödvinsvinäger, 2 tsk socker, 1 krm salt, 1 krm peppar och lite hackad persilja.

    Liknande recept

    1.5
    30 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben