Örtjärpar med sås, potatis och lingon

Serverar: 4 portioner

Hittade detta receptet för många år sedan. Efter provsmakning så hamnade det som en av våra favoriter i kategorin vardagsmat.

Ingredienser

  • 600 g nötfärs
  • 2-3 dl crème fraiche
  • 1 ägg
  • Salt
  • Peppar
  • 1 klick smör
  • 1 dl hönsbuljong
  • 1 tsk soja
  • 1 vitlök king solo
  • 3 tsk rosmarin
  • Instruktioner

    1. Blanda crème fraichen, med 1 riven vitlök och 3 tsk torkad rosmarin.
    2. Blanda färsen med 1 dl crème fraiche och ägg. Rör färsen smidig och krydda med salt och peppar.
    3. Forma avlånga ägg och stek dem på svag värme i en klick smör.
    4. Vispa ut resten av crème fraichen med buljong och soja. Värm såsen och servera till järparna med kokt potatis och lingon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben