Örtkokt fransyska med pesto

Serverar: 4 portioner

Den här rätten kan beskrivas som en modern variant av det klassiska pepparrotsköttet. Köttet serveras med en annorlunda pesto.

Ingredienser

  • 1 knippe slät persilja
  • 1 kruka basilika
  • 1 kvist rosmarin
  • 4 kvistar timjan
  • 2 lagerblad
  • 2 gula lökar
  • Salt
  • 1 tsk svartpepparkorn
  • 1 kg fransyska
  • 1 msk riven pepparrot
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 2 msk ströbröd
  • Grovmald svartpeppar
  • 1 msk rapsolja
  • Instruktioner

    1. Gör en bukett av hälften av persiljan, hälften av basilikan, rosmarinen och timjankvistarna. Lägg till lagerbladen och bind runt alltihop med snöre. Skala och klyfta lökarna. Lägg löken och örtbuketten i en kastrull och häll på 2 ½ liter vatten. Koka upp.
    2. Tillsätt 2 tsk salt och pepparkorn och lägg i köttet. Koka upp och skumma av med en hålslev. Sänk värmen och låt köttet dra i knappt sjudande vatten i 1 timme och 45 minuter.
    3. Ta av bladen från resten av basilikan och persiljan och lägg dem i en mortel eller mixer.
    4. Tillsätt pepparrot, citronsaft, ströbröd, ½-1 krm salt, 1 krm grovmald svartpeppar, 3 msk av köttets kokspad och olja. Stöt eller mixa till en slät pesto.
    5. Ta upp köttet och skär det i tunna skivor. Servera med kokt eller pressad potatis och pepparrotspeston.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben