Örtkotletter i ugn

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En krämig och väldoftande höstmiddag

Ingredienser

  • 4 fläskkotletter med ben
  • 1 hackad paprika
  • 1 skivad gul lök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 3 tsk torkad timjan
  • 2 tsk torkad rosmarin
  • 1 msk fryst, hackad persilja
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl grädde
  • 1 dl vitt vin
  • 1 citron, rivet skal från
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Krydda kotletterna med flingsalt och peppar på bägge sidor och stek i smör tills de fått lite färg. Blanda creme fraiche, grädde, vitt vin, vitlök, rosmarin, timjan, persilja och citronskal till en sås. Lägg upp kotletterna i en ugnsform och strö sedan över lök och paprika. Häll på såsen och ställ in i mitten av ugnen på 175°C i ca 15 minuter.
    2. Kontrollera för säkerhets skull, att kotletterna är färdiga genom att trycka lite lätt på dem med en grillgaffel inne vid benet. Kommer det blod, låt stå ytterligare en stund.
    3. Servera gärna med potatiskroketter

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10
    4
    1 h 15 min
    4
    1
    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (1)

    Sanjer 25 juli 2012

    Jättegott. Tänk att fläskkotletter kan bli så spännande.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben