Örtkryddad kotlettrad med hasselbackspotatis.

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Underbara dofter sprider sig i ditt kök!

Ingredienser

  • 1 kg kotlettrad
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 3 morötter
  • 2 palsternackor
  • 1 rödlök
  • 1 knippa bladpersilja
  • Örttäcke
  • 2 msk smör
  • 2 msk hackad gul lök
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk hackad persilja
  • Hasselbackspotatis
  • 8 potatisar, ca 100 g
  • 2 msk smält smör
  • Salt
  • Peppar
  • 3 msk ströbröd
  • Instruktioner

    1. Gnid in köttet med salt och peppar. Blanda ingredienserna till örttäcket och bred det över köttet. Stick i en köttermometer och lägg köttet i en ugnssäker form.
    2. Skala potatisen och skär skivor i den till knappt hälften så att den håller ihop längst ner. Lägg potatisen bredvid steken. Pensla med smör, salta, peppra och strö ströbröd på toppen. Skala morötter, palsternackor och lök och skär dem i stora bitar. Lägg dem bredvid potatisen.
    3. Ugnsstek på nedersta falsen i 175° till 70° innertemperatur. Låt köttet vila 15 min innan det skivas upp. Skär upp köttet och blanda rotfrukterna med persilja. Servera med créme fraiche smaksatt med vitlök och persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    christincarlsson 18 april 2012

    Super gott!!!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben