Örtkryddad skaldjurspasta

Serverar: 4 portioner

En snabb och lyxig rätt som kan serveras till vardags som till fest.

Ingredienser

  • 400 g spaghetti
  • ½ zucchini
  • Olivolja till stekning
  • 50 g färsk bladspenat, väl sköljd
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 msk finskuren färsk basilika
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Skaldjursgryta
  • 50 g rotselleri
  • 1 msk olivolja
  • 300 g lax i bitar
  • 100 g musslor på burk
  • 150 g skalade räkor
  • ½ dl vitt vin
  • 1 msk hummerfond från flaska
  • ½ dl finskuren dill
  • Instruktioner

    1. Koka pastan al dente enligt anvisning på förpackningen.
    2. Tärna zucchinin i småbitar och fräs i lite olivolja tillsammans med bladspenaten. Blanda ner delad, urkärnad och finhackad chili och basilika. Blanda fräset med pastan och smaka av med salt och peppar.
    3. Skala rotsellerin och tärna i små bitar. Stek tärningarna mjuka i lite olivolja. Blanda ner laxbitarna och stek några minuter. Tillsätt övriga ingredienser till grytan och vänd runt försiktigt. Låt allt bli varmt och smaka av med salt och peppar.
    4. Servera grytan med pastan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben