Örtsnurror med ost

Serverar: 18 portioner

Supergott att bjuda på dessa bullar till en tallrik soppa. Eller gör dem som minibullar och servera dem på buffébordet

Ingredienser

  • 25 g jäst (dela paketet på diagonalen)
  • 2½ dl vatten, 37°
  • 2 msk majsolja
  • 1 tsk salt
  • 6-7 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 2 msk olivolja
  • 1½ dl hackade örter, färsk persilja, oregano, mejram
  • 2 dl lagrad ost
  • 1 ägg till pensling
  • Instruktioner

    1. Ugn 250°
    2. Smula jästen i en bunke och tillsätt vattnet. Rör tills jästen är löst.
    3. Tillsätt olja och salt. Rör ner mjölet och arbeta degen i bunken med en slev. Låt jäsa i cirka 30-40 minuter under bakduk.
    4. Häll den jästa degen på mjölat bakbord och knåda den ordentligt. Kavla ut den till en rektangel cirka 40x30 centimeter.
    5. Pensla den utkavlade degen med ett tunt lager olivolja och strö över örter och ost. Rulla ihop och skär i cirka 2 centimeter breda bitar. Lägg i formar och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek.
    6. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda i ugn, cirka 8-10 minuter.
    7. Lycka till! smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben