Örtstekt lammfilé

Serverar: 6 portioner

Ugnsstekt lammfilé med god sås.

Ingredienser

  • 700 g lammfilé
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 schalottenlök
  • 2 msk hackad färsk timjan
  • 1 msk hackad färsk rosmarin
  • Sås
  • 2 dl vatten
  • 2 dl rödvin eller matlagningsvin
  • 2 msk kalvfond
  • 1½ dl vispgrädde
  • 1 msk redning
  • 1 msk soja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Ugn 175°
    2. Krydda köttet och bryn runt om i smör. Hacka vitlök , lök och blanda med örterna. Rulla filéerna i blandningen och lägg över i en ugnsfast form.
    3. Sätt i en köttermometer och stek klart i ugn tills termometern visar 60°. Låt köttet vila i 15 minuter.
    4. Sås: Vispa ur formen med vatten och häll över i en kastrull. Koka upp med vin, fond och grädde.
    5. Red av såsen och smaksätt med soja, salt och peppar. Koka i 3 minuter. Skiva upp köttet och servera med ugnsrostad potatis, lök och körsbärstomater.
    6. Lycka till! Njut

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben