Örtvåffla med skink- och pepparrotsröra
Matiga våfflor nu när det vankas våffeldag.
Använd de örter du tycker bäst om i våfflorna, men persilja och oregano passar särskilt fint till skink- och senapsröran.
Smaka dig fram med pepparroten.
Ingredienser
50 g smör
2 ägg
4 dl vetemjöl
4 dl iskallt vatten, gärna kolsyrat
3 tsk bakpulver
1½ dl finhackade örter
Salt
Smör till våffeljärnet
Skink- och senapsröra
150 g rökt skinka
1 msk dijonsenap
3 msk kapris
2 dl gräddfil
2-3 msk finriven pepparrot
½ dl hackad persilja
Instruktioner
- Smält smöret och låt svalna. Separera äggvitorna och äggulorna.
Vispa ihop vetemjöl och vatten till en slät smet.
Tillsätt äggulor, bakpulver, smält smör, örter och ½ tsk salt.
Låt stå ca 30 minuter.
- Gör skink- och senapsröran undertiden.
Finhacka skinkan. Rör ihop senap, kapris, gräddfil, pepparrot och persilja.
Vispa äggvitorna till ett hårt vitt skum och vänd ner i våffelsmeten.
- Hetta upp ett våffeljärn och pensla det med smör.
Grädda våfflorna ca 1 dl smet per våffla, tills de är gyllenbruna och servera genast med röran till.
Liknande recept
Kommentarer (0)