Örtvåffla med skink- och pepparrotsröra

Serverar: 8 portioner

Matiga våfflor nu när det vankas våffeldag. Använd de örter du tycker bäst om i våfflorna, men persilja och oregano passar särskilt fint till skink- och senapsröran. Smaka dig fram med pepparroten.

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 2 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 4 dl iskallt vatten, gärna kolsyrat
  • 3 tsk bakpulver
  • 1½ dl finhackade örter
  • Salt
  • Smör till våffeljärnet
  • Skink- och senapsröra
  • 150 g rökt skinka
  • 1 msk dijonsenap
  • 3 msk kapris
  • 2 dl gräddfil
  • 2-3 msk finriven pepparrot
  • ½ dl hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och låt svalna. Separera äggvitorna och äggulorna. Vispa ihop vetemjöl och vatten till en slät smet. Tillsätt äggulor, bakpulver, smält smör, örter och ½ tsk salt. Låt stå ca 30 minuter.
    2. Gör skink- och senapsröran undertiden. Finhacka skinkan. Rör ihop senap, kapris, gräddfil, pepparrot och persilja. Vispa äggvitorna till ett hårt vitt skum och vänd ner i våffelsmeten.
    3. Hetta upp ett våffeljärn och pensla det med smör. Grädda våfflorna ca 1 dl smet per våffla, tills de är gyllenbruna och servera genast med röran till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben