Österrikisk Käse-Sahne-Torte

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 3 timmar 20 minuter

Delikat kaka!

Ingredienser

  • 4 blad gelatin
  • 2 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 250 g keso
  • 50 g hackad mandel
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl gräddfil
  • 1 tunn sockerkaksbotten t ex tårtbotten
  • Till garnering
  • Flagad, rostad mandel
  • Instruktioner

    Lägg gelatinet i vatten cirka 10 minuter. Vispa äggulor och socker . Rör ner Keso, mandel, vaniljsocker och gräddfil. Krama ur gelatinbladen och smält dem i en kastrull över svag värme. Rör ner dem i smeten. Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ner dem försiktigt i smeten. Lägg en tårtbotten i en form med löstagbar botten. Häll i smeten. Strö över mandeln. Låt tårtan stå kallt att stelna cirka 1 timme.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    10-12

    Kommentarer (1)

    Sork 10 maj 2010

    Wow! verkligen god och så underbart enkel att göra.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben