Österrikisk påskkrans

Serverar: 1 portioner

Fått från öskerrike, bakas ofta till påsk där.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2 ½ dl mjölk
  • ca 10 dl vetemjöl
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 ¼ dl socker
  • 1 krm salt
  • 1 ägg
  • 3 st äggulor
  • 1 tsk vanillinsocker
  • 1 st rivet skal av citron
  • Pensling
  • Ägg
  • Garnering
  • 4 st hårdkokta ägg
  • Instruktioner

    Smula sönder jästen i degbunken. Rör ut med varm mjölk och arbeta in ca 4 dl av mjölet. Låt degen jäsa till dubbel storlek. Rör matfett, socker och salt poröst. Tillsätt ägg och äggulor, en i sänder, vanillinsocker och citronskal. Blanda ner den jästa degen i smeten. Tillsätt resten av mjölet och arbeta degen smidig. Dela degen i tre delar och forma dem till längder, ca 1 meter långa. Fläta samman dem till en krans. Lägg de kokta äggen i mitten. Låt kransen jäsa på plåten till knappt dubbel storlek. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i 200 graders ugnsvärme ca 30 minuter

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    10-12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben