Österrikiska pannkaksefterrätt, Kaiserschmarrn

Tid: 30 minuter

Österrikisk nationalrätt som är en höjdare för alla pannkaksälskare.Kan göras med eller utan russin och kompott.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 120 g vetemjöl eller bovetemjöl
  • 30 g socker
  • 1 krm salt
  • 2 dl mjölk
  • 3 msk smör
  • ev. russin
  • Instruktioner

    1. Separera äggulan och äggvitan.
    2. Blanda mjöl, socker, salt, ägg och mjölk till en smet, låt smeten vila i ca 30 min.
    3. Vispa äggvitorna till hårt skum, vänd ner dem i smeten.
    4. Smält smöret i en stekpanna, häll i smeten och russin om det önskas.
    5. Stek pannkakan på medelvärme tills den fått fin färg på undersidan.
    6. Dela pannkakan i större bitar och vänd på bitarna, stek vidare tills pannkakan är färdiggräddad. Dela pannkakan i mindre bitar, Stek ytterliga en kort stund, pudra på florsocker och servera med plommonkompott eller annan sylt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben