Österrikisk nationalrätt som är en höjdare för alla pannkaksälskare.Kan göras med eller utan russin och kompott.
Ingredienser
3 ägg
120 g vetemjöl eller bovetemjöl
30 g socker
1 krm salt
2 dl mjölk
3 msk smör
ev. russin
Instruktioner
Separera äggulan och äggvitan.
Blanda mjöl, socker, salt, ägg och mjölk till en smet, låt smeten vila i ca 30 min.
Vispa äggvitorna till hårt skum, vänd ner dem i smeten.
Smält smöret i en stekpanna, häll i smeten och russin om det önskas.
Stek pannkakan på medelvärme tills den fått fin färg på undersidan.
Dela pannkakan i större bitar och vänd på bitarna, stek vidare tills pannkakan är färdiggräddad.
Dela pannkakan i mindre bitar, Stek ytterliga en kort stund, pudra på florsocker och servera med plommonkompott eller annan sylt.