Wienerschnitzel

Serverar: 4 portioner

Denna klassiska rätt är hämtad från det österrikiska köket. Kalvkött i lövtunna skivor paneras och steks och garneras därefter med en citronskiva, ansjovis och kapris.

Ingredienser

  • 4 skivor kalvinnanlår, ca 1 cm tjocka
  • 1 tsk salt
  • 1 krm malen vit- eller svartpeppar
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 ägg
  • 3 msk ströbröd
  • 3 msk smör, margarin eller olja
  • 1 citron
  • 4 ansjovis- eller sardellfiléer
  • 4 tsk kapris
  • Instruktioner

    1. Bulta ut köttet med handen så att det blir tunt. Salta och peppra. Vänd köttet i mjöl och skaka av överflödigt mjöl.
    2. Vispa upp ägget. Vänd köttet i det uppvispade ägget och därefter i ströbröd. Låt köttet ligga en stund så att paneringen hinner torka, annars lossnar den.
    3. Bryn matfettet i en stekpanna. Stek köttskivorna på medelstark värme tills de är guldbruna och frasiga på ytan, ca 1-2 minuter på varje sida.
    4. Skär citronen i skivor och rulla ansjovisen. Lägg upp köttet på varma tallrikar. Garnera med citronskivor, ansjovis och kapris.
    5. Servera med stekt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben