Strudel med ricotta och russin
Struden är en läcker, frasig rulle som för det mesta fylls med äpplen. Här har den österrikiska specialiteten fått en italiensk touche - en riktig smaksensation!
Ingredienser
3 dl vetemjöl
1 krm salt
50 g smör eller margarin
1 ägg
½ dl vatten
Fyllning
250 g ricottaost
2 dl florsocker
2 dl russin
Rivet skal av 1 citron
½ dl mannagryn
Pensling
25 g smör eller margarin
Garnering
½ dl florsocker
Instruktioner
- Blanda mjöl, salt och matfett, gärna i en matberedare. Tillsätt ägg och vatten. Arbeta snabbt ihop allt till en deg.
- Linda in degen i plastfolie. Låt den vila i kylen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader.
- Gör fyllningen. Blanda ricottaost och florsocker, tillsätt russin och citronskal.
- Kavla ut degen mycket tunt på ett mjölat bakbord till en rektangel, ca 30x40 cm. Strö mannagrynen över degen. Fördela fyllningen ovanpå.
- Rulla ihop degen. Nyp till om kanterna. Lägg rullen med skarven nedåt på en bakpappersklädd plåt. Smält matfettet till penslingen. Pensla degrullen med hälften av matfettet. Grädda strudeln i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.
- Ta ut och pensla den varma strudeln med det resterande matfettet. Låt strudeln svalna på galler utan bakduk.
- Sikta florsocker över strudeln. Skär den i 8 bitar, ca 4 cm breda.
Liknande recept
Kommentarer (0)