Strudel med ricotta och russin

Serverar: 8 portioner

Struden är en läcker, frasig rulle som för det mesta fylls med äpplen. Här har den österrikiska specialiteten fått en italiensk touche - en riktig smaksensation!

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 50 g smör eller margarin
  • 1 ägg
  • ½ dl vatten
  • Fyllning
  • 250 g ricottaost
  • 2 dl florsocker
  • 2 dl russin
  • Rivet skal av 1 citron
  • ½ dl mannagryn
  • Pensling
  • 25 g smör eller margarin
  • Garnering
  • ½ dl florsocker
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl, salt och matfett, gärna i en matberedare. Tillsätt ägg och vatten. Arbeta snabbt ihop allt till en deg.
    2. Linda in degen i plastfolie. Låt den vila i kylen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader.
    3. Gör fyllningen. Blanda ricottaost och florsocker, tillsätt russin och citronskal.
    4. Kavla ut degen mycket tunt på ett mjölat bakbord till en rektangel, ca 30x40 cm. Strö mannagrynen över degen. Fördela fyllningen ovanpå.
    5. Rulla ihop degen. Nyp till om kanterna. Lägg rullen med skarven nedåt på en bakpappersklädd plåt. Smält matfettet till penslingen. Pensla degrullen med hälften av matfettet. Grädda strudeln i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.
    6. Ta ut och pensla den varma strudeln med det resterande matfettet. Låt strudeln svalna på galler utan bakduk.
    7. Sikta florsocker över strudeln. Skär den i 8 bitar, ca 4 cm breda.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben