Snabbstrudel med chili

Serverar: 8 portioner

Den österrikiska strudeln har här fått en medelhavsfyllning med paprika och fetaost. Här används färdigkavlad smördeg.

Ingredienser

  • 1 röd chilifrukt
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 purjolök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 100 g fetaost
  • 1 tsk timjan
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 kyld smördeg på rulle
  • Pensling
  • Ägg
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Kärna ur och finhacka chilin. Kärna ur och tärna paprikorna. Strimla purjolöken.
    2. Fräs chili, paprika och purjolök i matfettet i en stekpanna. Låt blandningen kallna.
    3. Tärna fetaosten. Blanda grönsakerna med osten. Smaka av med timjan, salt och peppar.
    4. Rulla ut smördegsplattan. Lägg grönsaksfyllningen som en sträng mitt på degplattan.
    5. Rulla ihop smördegsplattan. Nyp till i kanterna så att fyllningen inte rinner ut under gräddningen.
    6. Lägg degrullen på en bakpappersklädd plåt med skarven nedåt. Pensla rullen med uppvispat ägg.
    7. Grädda strudeln mitt i ugnen cirka 20 minuter. Servera nygräddad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben