Olivbakad fiskfilé med vitlökspasta

Serverar: 4 portioner

Jättegott! Det går bra att använda vilken fast, vit fisk man vill.

Ingredienser

  • 500 g vit, fast fiskfilé
  • Olivtäcke
  • 20 g smör
  • 3/4 dl kärnfria oliver
  • 60 g fetaost
  • Vitlökspasta
  • 4 portioner tagliatelle
  • 4 vitlökslyftor
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl crème fraîche
  • Salt
  • Peppar
  • Dill
  • 2 tomater, hackade
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Lägg vitlöksklyftorna med skal i ett ugnssäkert kärl. Rosta dem i ugnen tills de fått fin färg. Det tar bara någon minut. Låt vitlöken svalna.
    3. Lägg fiskfiléerna i en smord ugnssäker form. Mixa oliver och smör. Blanda röran med fetaost och fördela på fisken. Baka fisken i ugnen 15 minuter. Kontrollera så att fisken är vit rakt igenom, baka annars lite till.
    4. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Slå av vattnet.
    5. Skala vitlöksklyftorna. Häll buljongen i en kastrull, pressa ner vitlöken och låt sjuda 10 - 15 minuter. Vispa ner crème fraîche. Krydda med salt och peppar. Blanda ner den kokta pastan.
    6. Servera pastan till fiskfiléerna. Dekorera med dill och tomat.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Natural 1 februari 2011

    Jättegott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben