Olivettes con tagliatelle verde

Serverar: 4 portioner

I Italien lagas den här rätten på kalv, men det går minst lika bra med fläskfile, som är både billigare och lättare att få tag på.

Ingredienser

  • 500-600 g fläsk eller kalvfilé
  • Ca 1 msk smör
  • salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Fyllning
  • 100 g leverpastej
  • ½ dl finhackad skinka
  • 3 tsk konjak
  • ½ tsk salvia
  • 3 krm epiche riche, (fyra kryddor)
  • Sås
  • ½ dl konjak
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 3 dl vatten
  • 2 tsk kinesisk soja
  • ½ dl portvin eller madeira
  • 2 tsk arrowrot
  • 1-2 msk smör
  • Tillbehör
  • Lätt smörsvängda nudlar eller snäckmakaroner
  • Instruktioner

    1. Tips: Istället för tandpetare, bryt spaghetti i bitar, inte den allra tunnasteoch fäst med dem, så slipper du kladd och spaghettin blir ju mjuk och går att äta.
    2. Sätt på vatten till nudlarna i en stor kastrull. Putsa filéerna fri från fett och hinnor. Dela dem i 16 lika stora delar. Ställ varje bit på högkant och platta ut till lövtunna små schnitzlar. Mjukrör pastejen och smaksätt den med skinkan, salvian, konjaken och fyra kryddor.
    3. Klicka ut röran på köttet och fäst med tandpetare till små rullader. Krydda med salt och peppar och bryn dem runt om i lite smör. Späd med konjaken och buljongtärningen samt vattnet och smaksätt med sojan. Låt sjuda under lock 2-3 minuter.
    4. Koka under tiden nudlarna eller makaronerna enligt anvisningar på paketet.
    5. Ta upp rulladerna och ta bort tandpetarna. Täck sedan över så att de behåller värmen.
    6. Rör ut arrowroten med portvin eller madeiran och vispa ner redningen i buljongen under uppkok. Smaka av och sila såsen samt vispa i 1-2 msk kallt smör. Lägg upp allt och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben