Omelett med majs, purjo och bacon

Serverar: 4 portioner

En öppen omelett med majs som mättande fyllning och bacon och purjo som piffig garnityr. Goda kryddor i stekfettet - paprika och curry. En omelett behöver inte alltid vara så "snäll" i smaken.

Ingredienser

  • 6-7 ägg
  • 1½ dl vatten eller hälften grädde och hälften vatten
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 2 msk matfett
  • 1 krm paprikapulver
  • 1 krm curry
  • Fyllning och garnering
  • 1 purjolök
  • 1 pkt bacon
  • 1 burk majskorn, ca 350 g
  • Instruktioner

    1. Skär purjolöken i tunna ringar och skölj den väl. Spara några ringar till garnering.
    2. Lägg baconskivorna i medelvarm stekpanna och låt fettet smälta ur lite. Tillsätt löken och fräs blandningen lätt. Håll den varm.
    3. Värm majsen i en kastrull.
    4. Vispa ihop äggen lätt och tillsätt vatten, salt och peppar.
    5. Bryn fettet i omelettpannan tillsammans med paprika och curry. Häll i omelettsmeten och rör om med en gaffel tills omeletten är krämig.
    6. Lägg på den väl avrunna majsen och lök-baconfräset och låt omeletten "stanna" riktigt. Garnera med de råa purjoringarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben