En öppen omelett med majs som mättande fyllning och bacon och purjo som piffig garnityr. Goda kryddor i stekfettet - paprika och curry. En omelett behöver inte alltid vara så "snäll" i smaken.
Ingredienser
6-7 ägg
1½ dl vatten eller hälften grädde och hälften vatten
Salt
Vitpeppar
2 msk matfett
1 krm paprikapulver
1 krm curry
Fyllning och garnering
1 purjolök
1 pkt bacon
1 burk majskorn, ca 350 g
Instruktioner
Skär purjolöken i tunna ringar och skölj den väl. Spara några ringar till garnering.
Lägg baconskivorna i medelvarm stekpanna och låt fettet smälta ur lite. Tillsätt löken och fräs blandningen lätt. Håll den varm.
Värm majsen i en kastrull.
Vispa ihop äggen lätt och tillsätt vatten, salt och peppar.
Bryn fettet i omelettpannan tillsammans med paprika och curry. Häll i omelettsmeten och rör om med en gaffel tills omeletten är krämig.
Lägg på den väl avrunna majsen och lök-baconfräset och låt omeletten "stanna" riktigt. Garnera med de råa purjoringarna.