Omeletter med ris och dipsås

Serverar: 4 portioner

Ett originellt recept från södra Kina och ett nytt sätt att äta omelett. Du staplar tre små omeletter med skinka, räkor respektive grönsaker ovanpå varandra och serverar vackra "tårtbitar" med en sötsur dipsås.

Ingredienser

  • 6 ägg
  • ½ tsk salt
  • 100 g kokt skinka
  • 100 g skalade räkor
  • ½ purjolök
  • 2 msk matolja, t.ex. solrosolja
  • Dipsås
  • ½ dl soyasås
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk strösocker
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk matolja
  • 2 msk finhackad syltad ingefära
  • Instruktioner

    1. Vispa samman ägg och salt. Hacka eller strimla skinkan och hacka räkorna ganska grovt. Skär purjolöken i strimlor.
    2. Blanda soyasås med vinäger och socker och pressa ner vitlök. Tillsätt sesamolja, matolja och finhackad ingefära. Häll upp såsen i 4 små portionsskålar, gärna kinesiska.
    3. Värm en omelettpanna eller stekpanna och häll i lite matolja. Tillsätt skinkan och fräs den någon minut. Häll på 1/3 av äggsmeten och grädda till en krämig omelett på båda sidor. Lägg omeletten på ett fat.
    4. Grädda en omelett med räkor och en med purjolök på samma sätt och lägg dem ovanpå skinkomeletten. Skär omeletthögen i 4 "tårtbitar" och servera genast tillsammans med dipsåsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben