Orientalisk Bulgur

Serverar: 4 portioner

Gott med sting och få points

Ingredienser

  • 3 dl bulgurvete
  • 6 dl kokosmjölk, light
  • 1 st stor gul lök
  • 2 st röda paprikor
  • 1 st gul paprika
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk honung
  • Chili, valfri sort
  • Salt
  • Vitpeppar
  • smör och olja till stekning
  • Instruktioner

    Koka upp kokosmjölken, häll den över bulgurvetet och salta lite. Låt stå och dra ca 20 minuter tills bulgurvetet är mjukt. Finhacka löken. Skär paprikorna i klyftor. Smält smör och häll lite olja i en stekpanna. Bryn löken och paprikorna. Pudra över kanelen och kardemumman. Häll över vitvinsvinägern och honungen samt eventuellt chili. Blanda med bulgurvetet, smaksätt med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben