Orientalisk currykorv

Serverar: 4 portioner

En av mina favoriter !!!!

Ingredienser

  • 400 g falukorv
  • 2 normalstora gula lökar
  • 4 äpplen (ej för hårda)
  • 2 msk smör
  • ½ - 1 msk curry
  • Ev 2 dl väl avrunnen krossad ananas
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl buljong med hönssmak
  • 1 dl crème fraiche
  • Salt
  • 1 nypa citronpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i tärningar. Skala och finhacka löken. Fräs upp curryn i allt smör så att curryns fina smak lockas fram. Blanda ned äpple och lök och låt allt småputtra under lock i 10 minuter. Skinna av korven och skär den i tärningar. Blanda ned korvtärningarna i curryröran och rör om väl. Låt fräsa en kort stund innan ev ananaskrosset tillsätts. Rör ned tomatpurén, buljong och crème fraiche. Smaka av med kryddorna och låt currykorven småputtra utan lock tills såsen har lagom trögt flytande konsistens.
    2. Serveras het med ris och sallad
    3. Currykorv är även mycket god kall på smörgås eller i samband med en utflykt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben