Orientalisk färsgryta

Serverar: 4 portioner

Jättegod och enkel att göra

Ingredienser

  • 400 g aubergine
  • Salt efter smak
  • 0,800-1 kg potatis, okokt
  • 1 gul lök
  • 400-500 g nötfärs
  • Rapsolja till stekning
  • Soja
  • Salt efter smak
  • Peppar efter smak
  • Kanel efter smak
  • Koriander, mald efter smak
  • 1 dl russin
  • 0,5 dl matlagningsyoghurt
  • Instruktioner

    1. Skölj och tärna auberginen. Strö över lite salt och låt stå i 10 minuter, så att lite av vätskan dras ut.
    2. Skala och skär potatisen och löken i bitar och koka i lättsaltat vatten i cirka 10 minuter under lock.
    3. Bryn färsen i olja och krydda med soja, salt, pappar, kanel och koriander.
    4. Blanda ner färs och aubergin i grytan och låt koka ytterligare cirka 10 minuter.
    5. Blanda i russin. Klicka över yoghurten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben