Orientalisk köttfärslåda

Serverar: 4 portioner

En ny rätt inspirerad av matlagningskonsten kring Svarta havet. Färsen är smaksatt med bl.a. timjan och kummin och avnjuts med en passande sås bestående av naturell youghurt. Fräscht och gott!

Ingredienser

  • 500 g blandfärs av nöt- eller fläskkött
  • 1½-2 dl krossade tomater
  • ½ citron
  • 1 tsk salt
  • 2 krm grovmald svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk kummin
  • 2-3 msk ströbröd
  • 1 msk smör eller margarin
  • Instruktioner

    1. Lägg köttfärsen i en skål och rör den smidig med krossade tomater som tillsätts lite i taget.
    2. Riv citronskal på rivjärnets finaste yta och ta bara med det yttersta gula av skalet. Ska bli ca ½ tsk citronskal. Pressa 1 msk citronsaft och blanda ner rivet skal, citronsaft, salt, nymald svartpeppar, tomjan och kummin i färsen. Tillsätt lite vatten om färsen känns för hård.
    3. Bred ut färsen i en ugnssäker form, strö på ströbröd och lägg på små klickar av matfett. Grädda färsen i 175 grader cca 35 minuter eller tills den är genomgräddad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben