En ny rätt inspirerad av matlagningskonsten kring Svarta havet. Färsen är smaksatt med bl.a. timjan och kummin och avnjuts med en passande sås bestående av naturell youghurt. Fräscht och gott!
Ingredienser
500 g blandfärs av nöt- eller fläskkött
1½-2 dl krossade tomater
½ citron
1 tsk salt
2 krm grovmald svartpeppar
1 tsk timjan
1 tsk kummin
2-3 msk ströbröd
1 msk smör eller margarin
Instruktioner
- Lägg köttfärsen i en skål och rör den smidig med krossade tomater som tillsätts lite i taget.
- Riv citronskal på rivjärnets finaste yta och ta bara med det yttersta gula av skalet. Ska bli ca ½ tsk citronskal. Pressa 1 msk citronsaft och blanda ner rivet skal, citronsaft, salt, nymald svartpeppar, tomjan och kummin i färsen. Tillsätt lite vatten om färsen känns för hård.
- Bred ut färsen i en ugnssäker form, strö på ströbröd och lägg på små klickar av matfett. Grädda färsen i 175 grader cca 35 minuter eller tills den är genomgräddad.
Liknande recept
Kommentarer (0)