Orientalisk köttgryta

Serverar: 4 portioner

En skön blandning av kryddor som gifter sig med varandra!

Ingredienser

  • 400 g fläskfilé
  • 4 salladslökar
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 krm cayenne peppar
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 3 msk hoi sin sås (eller chilisås)
  • 1 msk maizena mjöl
  • Instruktioner

    Gör så här: Blanda samman soja, ingefära, cayenne- och svartpeppar och vänd ner det strimlade köttet i blandningen. Låt alltsammans stå kallt i 15 minuter. Ansa och skiva löken. Skölj, kärna och strimla paprikan. Hetta upp oljan i woken. Lägg i löken och paprikan. Stek hastigt under omrörning i 5 min. Ta upp köttet ur marinaden och torka det lätt med hushållspapper. Stek köttstrimlorna tillsammans med grönsakerna till de är genomstekta. Blanda samman buljong, hoi sin sås och maizena i en skål. Häll blandningen i wokpannan under omrörning. Låt vätskan bara tjockna och bli varm servera genast.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben