Orientalisk kycklingwok

En enkel och god kycklingrätt med krispiga grönsaker.

Ingredienser

  • 300 g kycklingfilé
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk riven ingefära
  • 1 lök
  • 2 röda paprikor
  • 150 g minimajs
  • 150 g sockerärtor
  • 1 msk matolja
  • 2 tsk sesamolja
  • Sås
  • 3 msk kinesisk soja
  • 2 dl hönsbuljong
  • 2 tsk honung
  • 1 msk vinäger
  • 1 tsk potatismjöl
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen i strimlor och hacka vitlöken. Skala löken och skär den i tunna klyftor. Kärna ur och strimla paprikan. Dela minimajs och sockerärtorna i bitar.
    2. Hetta upp oljan i en wok. Lägg i vitlök och ingefära och fräs ett ögonblick. Lägg i köttet och stek i 3 minuter. Tillsätt grönsakerna och stek tillsammans i ytterligare 2 minuter under omrörning.
    3. Blanda alla ingredienserna till såsen och häll i woken. Låt koka upp och sjuda i ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. Blanda i kokta nudlar eller servera dem till.

    Liknande recept

    4.8
    20 min
    4
    1
    3
    1 h 30 min
    2-3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben