Orientalisk pumpasoppa

Serverar: 4 portioner

Den söta doften av kokos och kryddor som spiskummin och kajenn skapar en känsla av Fjärran östern runt bordet. 255 kcal/portion

Ingredienser

  • 1 pumpa, ca 1,2 kg
  • 2 msk solrosolja
  • 1 hackad gul lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 krm spiskummin
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 tsk fint hackat citrongräs
  • 2 dl kokosmjölk
  • 2 ½ dl grönsaksbuljong
  • 1 röd paprika
  • Svartpeppar
  • 1 dl gräddfil
  • Persilja till garnering
  • Instruktioner

    1. Skala pumpan och gröp ut kärnhuset och den vattniga delen av fruktköttet. Skär pumpaköttet i tärningar.
    2. Hetta upp solrosoljan i en stor kastrull och fräs löken tills den mjuknar. Tillsätt vitlök, pumpa, spiskummin, kajennpeppar och hackat citrongräs. Fräs hastigt under omrörning.
    3. Häll på kokosmjölk och grönsaksbuljong. Låt soppan koka upp och sedan sjuda cirka 20 minuter på svag värme. Skölj och ansa paprikan och tärna den fint.
    4. Mixa pumpasoppan med en handmixer och smaka av med svartpeppar. Portionera upp soppan i fyra tallrikar och lägg en klick gräddfil på varje. Strö över den hackade paprikan och garnera med persiljeblad.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    4
    10

    Kommentarer (2)

    jzw0010 23 oktober 2009

    Supergott!! Rekommenderas med lite hemmarostad pumpakärnor på också, mums!

    bocuracao 30 november 2009

    Härlig soppa!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben