Orientalisk quorngryta

Serverar: 1-2 portioner

Tid: 30 minuter

Ett alternativ till vegetariskt.

Ingredienser

  • 3 dl vatten
  • 1 dl creme fraiche
  • 2 dl strimlad vitkål
  • 1 msk senap
  • 1 msk soja
  • 1 riven morot
  • ½ gul lök
  • ½ buljongtärning
  • 1 bit selleri
  • 1 bit palsternacka
  • Valfri quornprodukt
  • Instruktioner

    1. Strimla vitkålen, riv moroten, hacka löken och skär palsternackan och sellerin i lagom stora bitar.
    2. Ta fram en gryta och lägg i en klick smör. Fräs löken tills den blir lite gyllenbrun, och lägg sedan i vitkålen och den rivna moroten. Låt det bli lite halvmjukt. Lägg i palsternackan och sellerin.
    3. Häll i vattnet och smula i buljongtärningen. Häll i senap och soja, och låt det koka upp.
    4. Lägg i creme fraichen och låt det stå på svag värme i 5-10 minuter, beroende på hur mjuka du vill ha grönsakerna.
    5. Under någon av dessa minuter ska Qournprodukten (eller för den delen sojaprodukten) också läggas i grytan. Den ska vara tinad, och man kan ha i vad som helst, men min favorit är Quornfilé som är skuren i småbitar. Men även Quornfärs passar utmärkt!
    6. Sen kan man ju även utesluta detta om man vill, men det blir ju nyttigare om man har det i.
    7. Detta kan serveras med vad som helst, men jag rekommenderar makaroner.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben