Orientalisk Räkpanna

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Den heta såsen kan lagas i förväg men räkorna läggs i precis före servering. Perfekt gryta!

Ingredienser

  • 1 kg räkor
  • ca 25 g smör
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk paprikapulver
  • en bit purjolök
  • 1 hg färska champinjoner
  • 1 msk vetemjöl
  • 4 msk tomatpuré
  • 2 msk chilisås
  • 3 dl grädde
  • ½ dl torrt vitt vin
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • Italiensk salladskrydda eller örtsalt + tabasco, ev
  • 1 msk sherry eller vermouth, ev
  • Instruktioner

    1. Fräs smöret lätt i en traktörpanna eller vid kastrull och rör ner curryn och paprikapulvret att smälta. Blanda sedan i hackad lök och tunnstrimlad purjo att puttra några minuter på svag värme.
    2. Blanda sedan i champinjoner, chilisås och tomatpurén, strö över mjölet och rör om. Späd med grädden - lite i sänder - och med vinet. Krydda och låt puttra sakta några minuter. Späd med lite mjölk eller vatten om så behövs. Blanda i tunnstrimlad och fint hackad paprika och räkorna precis före servering. Spetsa ev. och hetta upp knappt en min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben