Orientalisk räkpanna

Serverar: 2 portioner

Tid: 20 minuter

Jättegod och enkel rätt att tillaga. Hittade receptet i en kokbok för det första köket. Går jättebra att byta ut räkor mot kyckling eller fisk.

Ingredienser

  • 500 g räkor med skal, färska eller frysta tinade
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1/2 tsk curry
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 1/2 skalad och finhackad gul lök
  • 1 skalad och finhackad vitlöksklyfta
  • 1/2 fint tärnad röd eller grön paprika
  • 1 dl kaffegrädde eller 3 msk vispgrädde och 1/2 dl vatten
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk ljus fransk senap
  • 1/2 dl vitt vin eller 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk italiensk salladskrydda
  • 1/2 fiskbuljongtärning
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna. Smält smöret i en kastrull på medelvärme och fräs curryn och paprikapulvret någon minut. Lägg i löken, vitlöken och paprikan och låt allt fräsa utan att brynas några minuter.
    2. Öka värmen och häll i tomatpurén, senapen, vinet, kryddorna och den smulade buljongtärningen. Låt koka några minuter. Häll i grädden och koka ytterligare någon minut.
    3. Lägg till sist i räkorna och låt dem bli genomvarma någon minut. De får inte koka, då blir de sega. Smaka av med eventuellt mer kryddor. Servera med kokt ris och ett gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben