Orientalisk skaldjursrätt

Ingredienser

  • 500 g oskalade räkor/200 g skalade
  • 1 burk musslor (250g)
  • 2 gula lökar
  • 2 gröna/röda paprikor
  • 2 msk margarin
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 burk krossade tomater (400g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk chilisås
  • 2-3 msk creme fraiche (34%)
  • Instruktioner

    Skala räkorna, häll av musselspadet och spara det. Skala o hacka löken. Klyv, kärna ur o hacka paprikan. Fräs lök o paprika i gryta, låt curryn fräsa med. Tillsätt paprika pulver, tomater med spad, skalad pressad vitkök, chilisås o musselspad. Koka under lock i ca. 10 min. Smaka av med creme fracihe, ev. lite salt. Blanda i räkor o musslor, låt allt bli hett, men ej kokande. Servera med kokt ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    monicadanell 28 februari 2012

    Har nu ätit denna goda skaldjurrätt hade inte röd paprika så jag tog grön istället så hade ja i lite sambal oelek så tog jag nudlar istället för ris tack för ett jätte god maträtt 5 poäng monica

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben