Orientaliska lammfärsbiffar

Serverar: 8 portioner

Tid: 45 minuter

Lammfärs är både mer smakrik än nötfärs. Prova också lammfärs när du gör köttfärssås och tacos.

Ingredienser

  • 2 msk neutral olja
  • 1 kruka persilja
  • 5 tomater
  • 1 dl ströbröd
  • 2 msk curry
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 kg lammfärs
  • 1 msk kinesisk soja
  • 7 morötter
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk grönsaksbuljongpulver (alt.2 tärningar)
  • 1,5 kg blomkål
  • 3 msk smör
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°. Smörj en djup ugnsplåt med 1 msk neutral olja.
    2. Hacka persilja. Halvera tomater. Blanda ströbröd, 1 tsk salt, 0,5 tsk svartpeppar, curry, spiskummin och pressad vitlök i en bunke. Tillsätt 1 dl vatten, tomatpuré, hälften av persiljan och lammfärs.
    3. Forma färssmeten till 8 biffar och lägg dem på plåten. Blanda 1 msk neutral olja och soja och pensla biffarna. Skär morötter i stavar. Fördela morötterna och tomathalvorna runt biffarna på plåten.
    4. Ringla över olivolja, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar. Stek i ugnen i 25 minuter.
    5. Koka upp 2 liter vatten med buljong i en kastrull. Skär blomkål i små buketter. Koka i 10 minuter. Häll av blomkålsbuljongen och tillsätt smör, 1 tsk salt, 0,5 tsk vitpeppar och resten av den hackade persiljan i kastrullen. Mosa ihop blomkålen med en slev.
    6. Servera blomkålsstampet till biffarna, tomaterna och morötterna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben