Orientspett med jordnötssås

Serverar: 6 portioner

Går att göra allt i förväg och bara värma allt när gästerna kommer om man vill. Servera gärna med "Åsas grillade grönsaker i foliepaket" som finns bland mina recept.

Ingredienser

  • ca 600 g färsk skinka, benfri kotlettrad eller grytbitar
  • Indonesisk marinad
  • ½ dl indonesisk soja, Ketjab
  • ½ dl olja
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk riven färsk ingefära
  • Thailändsk marinad
  • ½ dl kokosmjölk
  • 2 msk olja
  • 1 msk sweet chili sås
  • 2 krm sambal oelek
  • 1 tsk gurkmeja
  • ½ tsk salt
  • Jordnötssås
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 1 msk olja
  • 1-2 tsk curry
  • 2 dl kokosmjölk
  • 3/4 dl jordnötssmör med hela bitar
  • 1 krm malen spiskummin
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk farinsocker
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i ca 1 ½ cm kuber, lite platta kuber. Blanda marinaderna i två olika plastpåsar och fördela halva köttmängden i ena marinaden och resten i den andra marinaden. Marinera 2-4 timmar.
    2. Trä upp köttbitarna var för sig på trägrillsspett, som har blötlagts innan. Grilla ca 3 minuter per sida men vänd dem ett par gånger under grillningen.
    3. Jordnötssås: Fräs löken genomskinlig i olja i en kastrull, låt curryn fräsa med mot slutet. Blanda i de övriga ingredienserna och koka såsen några minuter.
    4. Servera med valfri potatis eller ris, eller varför inte bara med grillade grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben