Detta bjöd jag våra hantverkare på när de målade huset. Vinner på att lagas dagen före.
Ingredienser
2 gula lökar
1 inlagd grön chili eller feferoni
3 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
1 msk tomatpurè
2 dl kycklingbuljong
8 tsk chilipulver
2 tsk salt
1 tsk tabasco
1 kg högrev eller märgpipa
300 g chorizokorv
2 färska röda eller gröna chilifrukter
3 tsk mald spiskummin
1 tsk chilipeppar
2 tsk limejuice
Olivolja
Smör
Hej! såg att jag inte fått med nån kommentar.. lagade chilin efter recept fast med mindre korv eftersom det bara är gubben som äter den, den fick "stå till sig" över natten men fick endå ingen tyngd så jag tillsatte lite råsocker för tomaternas skull. Är inte så överväldigad av bitar av kött i grytor så den hade vunnit i min smak på att tillagas av färs.. hur som var den god och alla vid bordet åt.
Det här receptet låter mumsigt och jag funderar på att servera grytan på min 40-årsdag. Jag har en liten undran bara..hur gjorde du avakadosalladen? MVH/Anna