Original roofer chili

Serverar: 8-10 portioner

Detta bjöd jag våra hantverkare på när de målade huset. Vinner på att lagas dagen före.

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 1 inlagd grön chili eller feferoni
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 msk tomatpurè
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 8 tsk chilipulver
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk tabasco
  • 1 kg högrev eller märgpipa
  • 300 g chorizokorv
  • 2 färska röda eller gröna chilifrukter
  • 3 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk chilipeppar
  • 2 tsk limejuice
  • Olivolja
  • Smör
  • Instruktioner

    1. Hacka lök och vitlök. Kärna ur chilifrukterna och hacka. Ta fram en rejäl gryta och stek vitlök, gul lök och chilin lätt i olivoljan. Tillsätt krossade tomater, kycklingbuljong, tabasco, salt och chilipulver. Sjud i 1 timme.
    2. Skär köttet i bitar och korven i skivor. Stek köttet och korven i lite smör i en stekpanna. Ge köttet en fin stekyta, stek i omgångar. Tillsätt i grytan och låt puttra ca 1 timme.
    3. Fyll på med mer kycklingbuljong vid behov. Tillsätt spiskummin, limejuice och tomatpurè. Smaka av med salt och chilipeppar. Koka ytterligare ca 1 tim. Köttet ska vara riktigt mört.
    4. Chilin blir bara bättre av att "stå till sig" någon dag. Servera med nachos, en avokadosallad och ett knaprigt bröd. Gräddfil eller naturell youghurt kan hjälpa till att kyla av ev. känsliga tungor!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Eery 28 oktober 2008

    Hej! såg att jag inte fått med nån kommentar.. lagade chilin efter recept fast med mindre korv eftersom det bara är gubben som äter den, den fick "stå till sig" över natten men fick endå ingen tyngd så jag tillsatte lite råsocker för tomaternas skull. Är inte så överväldigad av bitar av kött i grytor så den hade vunnit i min smak på att tillagas av färs.. hur som var den god och alla vid bordet åt.

    Nusse 24 januari 2009

    Det här receptet låter mumsigt och jag funderar på att servera grytan på min 40-årsdag. Jag har en liten undran bara..hur gjorde du avakadosalladen? MVH/Anna

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben