Oslagbar chokladmousse!

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

Absolut den godaste chokladmoussen som finns. Ser dessutom lite lyxig ut när man toppar med färska hallon och de smakerna gifter sig perfekt.

Ingredienser

  • 125 gr mörk blockchoklad (gärna 70% kakao i)
  • 2 st äggulor
  • 4 msk starkt bryggt kaffe
  • 3 msk florsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • Färska hallon till garnering
  • Instruktioner

    Smält chokladen, blanda ner äggulor, florsocker och kaffe. Vispa grädden (inte för hårt). Låt chokladsmeten kallna vänd därefter ner den vispade grädden. Ha moussen i portionskoppar och låt stå kallt i kylskåp några timmar. Garnera med färska hallon och bjud och njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    amkl 16 april 2008

    den ska jag prova i helgen..kanske lägga till lite bailey´s ock.......

    amkl 23 april 2008

    Den var kanon!!!

    stellali 4 april 2010

    Jättebra recept! En superenkel chokladmousse som jag också brukar göra(fast ibland med halva mängden kaffe o halva mängden florsocker!).

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben