Ossa di morto - Italienska mandelkakor

Den här kakan från Livorno bär det makabra namnet "död mans ben". Varför de heter så, vet man inte riktigt, men supergoda är de och det är ju det viktigaste!

Ingredienser

  • 4 st äggvitor
  • 300 g mandelmjöl
  • 2 ½ dl socker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • Rivet skal av 1 citron
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader.
    2. Vispa äggvitorna med en gaffel tills de börjar skumma. Tillsätt mandelmjöl, socker, vetemjöl, citronskal och apelsinskal och rör till en smidig smet.
    3. Forma smeten till längder som är ca 5 cm långa och ½ cm tjocka. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till dem något, så att de inte är alldeles runda.
    4. Grädda ca 20 minuter, till fin gyllene färg. Låt svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben