Osso bucco på falukorv

Serverar: 2 portioner

Traditionell osso bucco görs på kalvlägg. Här använder vi falukorv och får en mustig vardagsgryta.

Ingredienser

  • 300 g falukorv, gärna lätt
  • 1 morot
  • 1/2 lök
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1 bit rotselleri, ca 100 g
  • 1/2 burk krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 krm timjan
  • 1/2 smulat lagerblad
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • Gremolata
  • Rivet skal av 1/2 citron
  • 1/2 finhackad vitlöksklyfta
  • 1-2 msk hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Dra bort skinnet från korven och skär den i ca 2 cm tjocka skivor. Stek dem i lite matfett på båda sidorna. Ta upp korven.
    2. Skala morot och rotselleri och tärna dem. Skala lök och vitlök och hacka dem.
    3. Fräs grönsakerna i lite matfett några minuter. Tillsätt tomatkross, tomatpuré, timjan, lagerblad och grönsaksbuljong. Låt allt puttra på svag värme ca 10 minuter. Smaka av. Lägg tillbaka korvskivorna och låt allt bli genomvarmt.
    4. Blanda samman citronskal, vitlök och persilja till gremolatan. Strö den över korvskivorna. Bjud kokt pasta till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben