Ost baguette

Serverar: 4 portioner

Mycket god

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten, 37 grader
  • 25 g rumsvarmt smör
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 msk honung eller sirap
  • 250 g kesella lätt
  • 14-15 dl vetemjöl
  • 3 dl riven ost, t ex präst
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke och häll över vattnet. Rör om tills jästen löst sig. Tillsätt smör, salt, honung, kesella och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig.
    2. Jäs under bakduk 30-45 min. Sätt ugnen på 225 grader.
    3. Arbeta degen smidig på mjölat bakbord. Dela degen i 4 bitar. Rulla dem till långa baugetter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Klipp djupa jack i baugetterna och lägg varannan flik åt vänster och varannan åt höger.
    4. Låt jäsa ca 20 min. Strö över osten. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min. Ta ut brödet och lägg det på galler. Låt bröden kallna under bakduk. Låt var och en bryta isär bitarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat på SJ
    Att färdas genom Sverigeland med X2000 är bekvämt och smidigt. Man får...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben