Ost & grönsakspannkaka

Serverar: 4 portioner

Perfekt när det börjar skramla tomt i kylen. Detta är riktig "man tager vad man haver"-mat. Vispa ihop en pannkakssmet enligt basreceptet. Byt gärna ut hälften av mjölken mot matlagningsgrädde för ett krämigare resultat.

Ingredienser

  • Grundsmet
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 6 dl Mjölk 3%
  • 3 ägg
  • 2-3 msk svenskt smör
  • Fyllning
  • 1 dl riven ost
  • Blandade grönsaker (t ex paprika, broccoli och bladspenat)
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl och salt i en bunke.
    2. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken samt äggen.
    3. Smält smöret och rör ned det i pannkakssmeten.
    4. Låt gärna smeten stå och svälla en stund.
    5. Sätt ugnen på 200°.
    6. Fyll en rund eller avlång smord form med en bottenskyla av grönsaker. Slå på pannkakssmeten och strö riven ost över.
    7. Grädda pannkakan i 20 minuter. Servera med sallad eller en skiva skinka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben