Perfekt när det börjar skramla tomt i kylen. Detta är riktig "man tager vad man haver"-mat. Vispa ihop en pannkakssmet enligt basreceptet. Byt gärna ut hälften av mjölken mot matlagningsgrädde för ett krämigare resultat.
Ingredienser
Grundsmet
2 ½ dl vetemjöl
½ tsk salt
6 dl Mjölk 3%
3 ägg
2-3 msk svenskt smör
Fyllning
1 dl riven ost
Blandade grönsaker (t ex paprika, broccoli och bladspenat)
Instruktioner
Blanda mjöl och salt i en bunke.
Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet.
Vispa i resten av mjölken samt äggen.
Smält smöret och rör ned det i pannkakssmeten.
Låt gärna smeten stå och svälla en stund.
Sätt ugnen på 200°.
Fyll en rund eller avlång smord form med en bottenskyla av grönsaker. Slå på pannkakssmeten och strö riven ost över.
Grädda pannkakan i 20 minuter.
Servera med sallad eller en skiva skinka.